Monday, 11 November 2013

Kedai Makan Paling Tak Sedap @ BBST

Assalamualaikum.. Moga2 hari ini lebih baik dari hari semalam untuk kita semua..



Hari ni aku just nak share tentang satu kedai makan kat Bandar Baru Salak Tinggi (BBST).. Yang bagi aku memang salah satu kedai makan yang paling tak sedap aku makan dalam sejarah hidup aku.. Hahaha.. Lokasinya terletak di deretan kedai makan sebelah kiri selepas kita masuk simpang nak ke BBST.. 

Sebenaqnya aku dah try pi sekali kedai tu sebab teringin nak makan sate.. Nak pi Sate Kajang Samuri sebab dah selalu sangat.. So, nak jugak try sate yg panas-panas baru naik dari pemanggangnya.. Sate kat situ bagi aku OK la walaupun harganya RM0.80 secucuk.. (mahal la tu kan..).. Tapi tak pa lah.. Janji rasanya OK laa.. Selepas 3 hari, aku pi balik kedai makan tu sebab nak dinner kat situ.. Ingatkan sate sedap makanan lain pun sedap lah.. Dengan dalam banyak2 kedai kat deretan tu, kedai dia lah yang paling ramai manusia.. penuh umat kat situ.. Lepas order, lama jugak nak sampai makanan tu.. Kalau lambat takpa lah janji makanan yang aku order tu sedap.. Tapi bila sampai ja makanan aku.. Nasi putih + daging masak merah.. Phuii.. Hampeh mcm ayaq kuah dia.. aku tengok pada mata kasaq aku pun dah agak dah.. Mesti tak sedap.. Lepas sesuap masuk mulut, COMPOM... tak sedap langsung.. Aku makan buat dalam sejarah jugak, TAK HABIH... Huh!! Memang teruk punya kedai makan.. Dia ingat nak bagi makan kambing kaa?? Apa lah manusia yang mcm ni pun ada kat muka bumi Allah ni.. Tak bersyukur langsung dengan nikmat yang Allah berikan.. Masaklah dengan sempurna sikit.. Dengan tawar nam mampuih.. Dengan tak rasa apa langsung.. Dasyat betoi manusia.. Anak aku punya order Nasi Goreng Udang pun sama.. Hampeh.. Tak habis anak aku makan.. Wife aku order bihun goreng.. Lepas 25 minit makanan aku & anak aku sampai, bihun goreng yang wife aku order haram tak sampai2.. Last sekali, cancel ja laa.. sebabnya kalau sampai pun COMPOM TAK SEDAP...

Wahai taukey kedai makan yang lotnya tengah2 sikit tu.. Berniaga lah dengan kasih sayang.. Bagitau lah tukang masak hang supaya masak lah seperti nak jamu anak-anak hang makan sendiri..Aku takmau la nak bgtau nama kedai makan tu.. Kang mengaibkan pulak.. 

Sekian..