Wednesday, 19 September 2012

Imbas Kembali Sejarah Berumahtangga Part 2

Sambung balik ceghita.. _)

2006.. Aku berjaya beli rumah. Pada asalnya, target aku 2007 baru nak beli ghumah. Tapi Bulan April 2006 aku dah beli sebuah rumah di Pajam, Mantin. Harga masa tu RM131,100 dengan keluasan rumah 1560 kaki persegi.. Bagi aku, alhamdulillah ada tempat berteduh.. Sapa nak mai rumah aku, halloooo saja.. Kat Perdana College Heights, Pajam, Mantin.. Hanya 4 km ke Bandar Nilai.. Sebut Pajam, agak terpejam jugak mata orang.. Hahaha.. Tapi sebut Nilai, semua tau.. So, nak menyedapkan lokasi rumah orang tanya.." Hang dok mana?".. Aku pun menjawab dengan selamba.. "dok Nilai bang..".. Ngeh..Ngeh..Ngeh.. Ini la rumah aku masa aku baru2 duduk dulu bersama kereta Waja aku.. Waja..Oh Waja.. Mana hang ada la nii?

Memori rumah aku dulu..

Masa dok Nilai mula-mula dulu, masa tahun 2007 ( September ), berulang-alik aku dari rumah ke Puchong.. Tu diaaa.. Tokey balak pun boleh jatuh bankrap.. Minyak, tol sehari mau cecah RM30-40.. Sebulan dah berapa dah.. Masa tu wife aku masih keja di Proton Edar kat Sri Petaling.. Nak buat lagu mana.. Hhuuhuhu.. Berulang la hari-hari.. Koyak..koyak..koyak... Setahun jugak la dok berulang kat Puchong tu.. Masuk 2008 ( Julai ) aku suruh wife aku berenti keja.. Sebab dah kaya.. Hahahaha.. Takdak la, aku suruh berenti keja sebab aku letih berulang-alik.. Cuba hangpa kwn2 bayangkan.. Pagi pi keja , tunggu wife aku sampai jam 5.00pm.. pastu balik Nilai.. Mandi2.. Siap2.. Pukui 6.45pm keluaq pulak pi tuisyen kat Bandar Kinrara.. Letih sangat.. tapi buat2 mcm tak letih saja.. apa nak buat dah rezeki kat situ.. Tu yang aku suruh wife aku berenti keja sebab aku tak payah balik rumah.. Abis sekolah, aku stay kat sekolah.. malam aku sambung tuisyen.. Susah beno rasanya masa tu.. Tapi tak apalah.. sebab aku dari kecik lagi tak boleh duduk diam.. Dari Tingkatan 1 dah start keja kedai makan..(kalau nak cerita bab ni, mau 3 tahun tak abis ceghita..)


2 comments:

Anum said...

nice

Chegu Anuar said...

-).. Tak nice mana pun Num.. Sekadar meluahkan dalam diari saja..