Tuesday, 4 September 2012

23 hari lagi ke Pulau Langkawi

Salam to all..


Aku la ni tengah menghitung hari nihhh.. dok hitung nak pi relaks @ Pulau Langkawi.. Hahaha.. Flight aku dah booking 13 bulan yang lalu.. Tuu diaaa.. Sat ja rasanya. Aku tiga beranak cuma byq RM156.00 pi balik.. Murah tak rasa hangpa? Murah laa.. kalau pi naik kereta, petrol saja mau RM200.. Belum feri lagi, tol lagi... Terima kasih jugak la kat Air Asia.. Betoi la dia punya tagline.. "Now, everyone can fly..".. Bagi aku yang insan marhaein ni agak bersyukur la.. boleh naik kapai terbang. Dulu aku dok pikiaq, mungkin masa naik haji (tunggu duit pencen) saja kot dapat naik flight.. Langkawi ni kali ke-3 aku boleh merasa naik flight lepas KK dan Kuching.. 



Tentang hotel pulak, aku dah booking RUmah Peranginan Persekutuan .. Klik Sini kalau2 hangpa belum pernah cuba untuk booking.. Tapi, minta maaf la bagi blogger yang bukan kakitangan kerajaan.. Ok.. Di Langkawi, rumah kerajaan ni depa ambik beberapa unit daripada Federal Villa / Holiday Villa kat Langkawi tu.. Harga semalam RM77.00.. So untuk 3H2M, aku dah pun buat payment RM154.00... Kiranya bayaran flight dan hotel dah selesai setahun yang lalu...

Kereta sewa? Pun dah buat booking dengan En. Zaini yang aku searching kut internet jugak.. Harga sehari dia bagi RM80.00 untuk Nissan Sentra.. Aku dok kecek dia kot sms, akhirnya dia setuju RM70.00 sehari yang bermakna aku bayaq RM140 untuk 2 hari... Saja ja nak try naik nissan pulak.. selalu dah dok naik kegheta Proton.. Hahahahha...

Tugas yang belum dibuat lagi, mohon cuti laa.. Harap2 bos aku luluihkan cuti aku.. sama jugak la dgn mywife.. So, lepas balik dr Langkawi, aku cornfirm akan update lagi.. ok.. bye

3 comments:

dwaty said...

salam...

saya dah p dah...

naik flight gak... pastu menginap d villa hotel...

Chegu Anuar said...

Oooo.. ok tak hotel tu? Island hoping ada pi dak?

Chegu Anuar said...

Oppss.. Dwaty.. lupa nak ucap thanks sebab jadi first follower.. ok