Friday, 18 November 2016

SKDJ @ Alhamdulillah 6A Untuk Nurul Nabilla Irdina

Assalamualaikum wbt..

Bangganya aku sebagai abah & isteri aku sebagai mama Dina.. Terharu


Semalam.. keputusan UPSR 2016 diumumkan.. Banyak ibubapa yang agak tidak berpuashati dengan keputusan UPSR anak masing-masing.. Walaubagaimanapun, berbeza dengan aku.. Alhamdulillah.. Bersyukur kepada Allah SWT.. Ada 2 KPI yang aku berjaya capai sasarannya :

Pertama: KPI anak sendiri.. TAHNIAH buat anak aku.. Tergolong dalam 4,896 orang calon daripada jumlah keseluruhan calon sebanyak 452,721 murid. Alhamdulillah.. 6A untuk anak aku.. Dina.. Dina memang terbaik!! Tak pi tuisyen pun. Cuma tak pernah ponteng kelas tambahan petang SKDJ.. Keputusan yang sangat membanggakan aku dan wife aku sebab jumlah straight A tahun 2016 cuma 1.1% dan anak aku tergolong dalam 1.1% tu.. Ya Allah.. Hebat betul perancanganMu Ya Allah.. Terima kasih Allah..

Guru tuisyen Dina yang setia..


Kedua : KPI murid aku ( Kelas 6 Kreatif ).. Alhamdulillah.. Seramai 32 orang calon UPSR dari kelas 6K.. 27/32 calon telah LULUS subjek Matematik.. Aku sasarkan 20 orang lulus Matematik.. Tapi depa bagi aku lebih.. Bayangkanlah.. Ujian Diagnostik bulan Januari, hanya 1 orang murid saja yang lulus.. Alhamdulillah.. TAHNIAH buat semua murid kelas 6K yang lulus Matematik.. Anda hebat!!

Dan dikesempatan ni jugak, tahniah buat semua guru SK Desa Jasmin, yang berusaha bertungkus-lumus untuk mencapai target sekolah. Walaupun sasaran tersasar, tapi harus diingat. bukan kita saja yang tersasar, seluruh negara keputusan UPSR menurun kerana calon UPSR 2016 merupakan kohort pertama menduduki UPSR berteraskan format peperiksaan yang baru serta dan pengaplikasikan KSSR.

SK Desa Jasmin, mencatatkan kejayaan cemerlang kerana 7 orang calon UPSR mendapat 6A dan 17 orang calon mendapat 5A.. Selain itu, peratusan lulus setiap subjek kesemuanya melebihi 90% dimana SAINS telah melonjak kepada 98% lulus.

Dengan kejayaan anak aku dan anak murid SKDJ, aku nak ucapkan ribuan terima kasih kepada semua guru SK Desa Jasmin bermula guru Pra-Sekolah, Tahun 1 - Tahun 6 yang bukan sahaja mengajar anak aku, malahan mendidik menjadi insan yang cemerlang. Terima kasih banyak.. Anda TERBAIK!!

Kepada wife aku a.k.a mama Dina, terima kasih darling.. Yang bertungkus-lumus setiap malam meneman Dina study dan memberikan tunjuk ajar serta motivasi.. Kejayaan kita semua..

TAHNIAH!!


Tahniah jugak buat kawan2 Dina yang cemerlang 6A.. Izzatul Ilmuna, Ezzaty Natasya, Izza Nelly..
Kawan baik Dina yang tak dapat 6A pun cemerlang jugak sebab dapat 2A, 3A, 4A & 5A.. Tamara, Diandra, Shahirah, Marisa.. Anda HEBAT!!Ini lah group "Unikikyos.."