Saturday, 23 April 2016

Rumah Untuk Disewa @ Nilai / Mantin / Batang Benar

Assalamualaikum wbt..

Hari ni just nak iklankan rumah kediaman apartment kos sederhana yang nak disewakan. Macam ni.. Rumah kami akan siap sepenuhnya pada bulan Julai / Ogos 2016. InshaAllah..  Ni kira buka untuk pre-order untuk sapa2 yang berhajat nak cari rumah sewa dalam masa 3-4 bulan lagi.



Lebih kurang 20% lagi untuk complete construction
Berikut adalah sedikit informasi tentang kediaman kami:

Status rumah : BARU
Keluasan : 798 sqft
Jumlah bilik: 3 bilik 2 bilik air
Lantai : Jubin sepenuhnya
Lantai bilik : Lantai kayu moden
Aras : Tingkat 1 ( ada lif )
Lokasi : Taman Bukit Inai, Batang Benar, Nilai

Kelebihan:
- 60m dekat dengan masjid
- 150m dengan SK Batang Benar
- 100m dengan Dewan Komuniti
- 100m dengan Tabika KEMAS
- 40m dengan Restoran Seri Inai Cafe
- 2km dengan Nilai 3
- 500m dengan LEKAS Highway Pajam Interchange
- 1km dengan Stesen Komuter Batang Benar
 Dan macam-macam lagi lah yang dekat-dekat...

Saya bukak iklan awal ni untuk bagi peluang sesiapa yang berhajat untuk mencari rumah sewa dalam masa akan datang. Ada sesetengah orang tu planning nikah lepas Hari Raya Aidilfitri.. Pastu nak cari rumah sewa.

Gambar diambil dari hadapan Masjid Batang Benar

Sapa-sapa yang baca entri  ni dan berminat, bolehlah hubungi saya di talian 0192526444 untuk disenaraipendekkan.. Whatsapp lagi bagus.

Kemaskini 2/6/2016:

Cuma saya nak bgtau, jika nak bandingkan dengan flat / apartment di kawasan berdekatan, apartment saya ni lah satu-satunya apartment yang ada lif & yang gunakan kad untuk naik lif. Untuk info, sewa di Flat Pajam pun range antara RM400-500.. Dan sahabat saya bgtau, ada yang RM550.. Keluasan lantai Flat Pajam 623sqft kalau tak silap.. Apartment saya 798sqft.. 2 bilik air.. Fully tiles.. Saya bagitau bukan apa, sebab ada yang whatsap saya mcm nak main-main.. Boleh survey dulu. Takdak masalah. 

3 bilik

Ada balkoni

Ruang dapur

Gambar-gambar diatas adalah gambar yang saya ambik unit kediaman saya. Bukan rumah orang lain.. Cuma, keadaan belum siap, memang la nampak tak kemas.. Untung la sapa yang dapat rumah baru ni.. Siapa cepat, dia dapat.. Sekian.

Kemaskini bertarikh 15/12/2016:-

RUMAH SAYA NI AKAN DISERAHKAN KUNCI OLEH PEMAJU LEBIH KURANG BULAN MAC 2017. HARAP MAAF KEPADA YANG NAK SEWA CEPAT..

Pesanan: Agen TIDAK AKAN DILAYAN. Saya akan berurusan dengan direct penyewa


Monday, 18 April 2016

Perginya Ayahanda Perdana College Heights - Allahyarham Tuan Haji Azmi

Assalamualaikum wbt..

Kenangan bersama arwah Haji Azmi ( berbaju melayu hijau )

Tanggal 28/03/2016 bersamaan hari Isnin, Perdana College Heights telah kehilangan seorang insan yang sangat disenangi oleh masyarakat di sini. Aku sebagai seorang jiran, sahabat, anakanda Allahyarham Haji Azmi sangat sangat sedih dah terkilan dengan pemergiaannya menghadap Ilahi. Aku dan rakan2 kejiranan sangat tidak sangka dalam sekelip mata kehilangan arwah yang sememangnya seorang yang ramah, aktif bermasyarakat dan berpengalaman dalam hal-hal keagamaan.

Arwah telah pergi meninggalkan semuanya akibat kemalangan jalan raya. Motosikal yang ditunggangi arwah telah dilanggar oleh sebuah lori. Sangat sedih bila aku menerima Whatsapp gambar kemalangan arwah.. Mcm tak percaya.. Sebab malam sebelum tu, aku ada terima mesej yang menyatakan arwah ajak kami minum. Cuma aku banyak kerja nak selesaikan, jadi tak dapat lah minum buat kali terakhir.

Waktu aku mula-mula aktif dalam urusan komuniti di Perdana College Heights ni, arwah & rakan2 otai la yang selalu mengikut aku ke mana saja aku ajak demi urusan masyarakat. Aku sangat salute depa semua. Banyak sangat kenangan aku dengan arwah Haji Azmi.. Ke hulu - ke hilir selalu nampak kelibat arwah bawak cucu ke sana sini. Sekarang ni, dah takdak lagi..

Kepada ayahanda Allahyarham Haji Azmi, semoga Allah mencucuri rahmat ke atas arwah serta memberikan kesenangan & ketenangan di 'sana;.. InshaAllah.

Al-Fatihah