Friday, 24 July 2015

TP-Link Wifi Range Extender Memang Terbaik

Assalamualaikum..

Plug n Play saja


Kepada penguni kediaman 2 tingkat.. Ada tak masalah wifi kurang power bila nak akses internet di tingkat atas rumah (modem kat bawah)??

Dah 9 bulan aku langgan TM Streamyx kat rumah aku.. Punyalah nikmat rupanya kalau guna Streamyx ni kalau nak dibandingkan dengan bertahun aku guna Maxis Broadband... Kalau aku tau kenikmatannya, dah lama aku ambik pakej Streamyx ni.. Takdak masalah langsung sepanjang tempoh aku gunakan Streamyx ni.. Cuma masalah sikit ialah tarikan wifi ditingkat atas tak berapa nak power.. Setakat 1 bar saja.. Tu pun kadang-kadang ghuyuuupp mcm tu saja.. Dah tak boleh akses..

Pernah aku complaint dengan TM.. Service TM mmg bagus.. Harini komplen, esok technician dah sampai.. Mcm biasa lah.. Bila komplen, dapatlah modem baru.. Bila aku tanya technician tu, dia kata, modem TM skrg ni mmg kurang umppphhh!! Yang dulu ada antena lagi bagus.. Ermm.. Aku nak kata apa, terpaksalah terima alasan dia.. Cuma dia suggest kat aku supaya pi beli modem yang ada antena atau guna wifi extender..



Keputusan aku, aku bercadang beli wifi entender.. Aku google la benda alah ni.. Memang ada review dalam blog tapi sikit sangat.. Aku buat survey harga di kedai komputer.. Punya la mahal.. Kalau tak silap aku, dalam RM140.00 lebih kurang.. Aku try bukak Lazada & Lelong.my.. Ada la bendanya.. Harga murah gila.. RM74.00... So, tanpa melengahkan masa, aku tak beli online.. Tapi beli kat Ookas (dlm Lelong.my)... Ambik address, pi cari sendiri kedainya sebab aku kurang yakin sikit beli online.. Lokasi kedai ni di South City Plaza, Seri Kembangan.. Lepas aku call, mmg harga dia bagi RM74.00..Terjah..

Balik rumah, aku pun setting ikut arahan.. Ada diberikan manual.. Kalau hangpa beli, ikut saja la manual tu.. Senang saja.. Sorry.. Aku bukan pandai sangat nak bertutorial bab installation ni.. Hahaha..

Finally, mantap.. full bar akses internet kat tingkat atas rumah aku.. Memang terbaik laaaaaa... Aku amat berpuas hati menggunakan TP-Link Wifi Range Extender ni.. Model nya seperti dalam gambar yg aku upload..

Murah???


Selamat mencuba!!

2 comments:

fadli awang said...

Berapa kos sebulan tm stream x cikgu..

Chegu Anuar said...

Ambil yg pakej rm90.. Speed 1mbps.. Sebenarnya, 1mbps = rm110.. Tapi dpt offer dari TM utk rm90.. Telepon ke semua linE TM percuma.. Siang malam pagi petang termasuk Subuh.. ☺ .. Boleh try brader.. Laju & jimat