Tuesday, 25 June 2013

Mengapa Pilih Etiqa Takaful Untuk Insurans Kenderaan?

Assalamualaikum..

Lama jugak rasa tak berupdate blog disebabkan masalah dengan Berukband yang baru ni.. Harap2 takdak la lagi masalah connection untuk internet.. Maxis memang okey tapi servis kdg2 lembab sikit.. Aku guna Maxis Berukband ni sejak 2008.. Hingga kini.. 





Ha.. Sebenarnya nak berkongsi dgn hangpa kelebihan renewal insurans kereta dengan Etiqa Takaful.. Ada tak syarikat insuran konvensional yang bagi kita pulangan mudharrabah? Compom takdak kan.. 2 hari lepas aku terima sekeping cek bernilai RM86.57 daripada Etiqa Takaful. Baca punya baca, barulah faham yang cek tu keuntungan mudharrabah untuk tahun kewangan 2012.. So, bagi aku, okla daripada tiap2 tahun dok bayar insurans tapi tak dapat apa2 pulangan.. 

Selain daripada keuntungan mudharabah, renewal secara online dengan Etiqa Takaful dapat pulak 10% diskaun.. Kesian jugak kat agen insurans am yang maybe berkurangan kes bila syarikat takaful buat sistem mcm ni.. Ermm.. Takpa la sebab ramai agen insurans/takaful yang dah berjaya..

Jadi, bertukarlah dengan Etiqa Takaful..

Sekian.

1 comment:

rono zoro said...

Salam, nak tnye skit cek yg dapat di bape percent drpd amount insurans yg dibayar ye? Or berape insurans kete yg dibayar tahun sebelumnya?