Sunday, 25 November 2012

Pekana Sate Kajang Haji Samuri

Salam semua.. 

Hari ni hari sudah happy sikit sebab semua assigment udah siap disubmit.. Hehe..


Petang tadi tak ada arah tujuan.. Last2 pi shopping sikit kat Mydin USJ.. Jauh bukan main pi shopping.. Mydin USJ ni selesa sikit kalau nak beli-belah.. Sampai2 Mydin tuuuu diaaa.. tengah dok upgade.. Abih semua kiosk yang dok meniaga kat luaq Mydin tu dipindahkan ke kawasan parking, maka tinggai sikitlah rezab paking. Rezeki aku jugak la sebab 3 minit tunggu dapat jugak parking berbumbung.. Hahaha..

Balik Mydin terus pi pekena sate Kajang.. Bulan November ni saja dah 3 kali aku pekena Sate Samuri ni.. Sapa yang belum try, boleh la pekena.. Secucuk sate ayam & daging masih dijual 70sen walaupun ada sesetengah sate Kajang dah naik harga 80sen.. Dok makan teringat masa dulu-dulu punya sate Haji Samuri ni.. Masa tu secucuk 50sen.. Ada tisu basah.. Pastu kita sampai ja duduk kat meja dia mai hantaq.. Banyak mana makan, dia akan mai kira jumlah lidi.. Sempoi kan.. Hehe.. La ni dah canggih.. Semuanya pakai sistem.. Aku order kat kaunter, pastu baru nak letak buntut ayaq dah sampai.. Betapa canggihnya Sate Kajang Haji Samuri la niii.. Tahniah la buat pengurusannya..





Bye..


1 comment:

miaqaisarah.com said...

Mmmm.. memang sedap sangat satay kajang ni.. tambah-tambah makan masa open house beramai-ramai dengan kawan-kawan memang lagi lah menyelerakan..

Masa open house ni la banyak saya makan satay kajang.. :)

http://miaqaisarah.com/2015/08/06/jamuan-raya-supermom/